Det känns spännande att börja året med en egen hemsida och blogg, jag som annars tänker som bäst med en penna i handen lutad mot ett blankt papper. Nu ska orden få komma ut, Välkommen till mig!

Vad har då 2017 och bloggen att bjuda på, har jag något särskilt mål?

Jag kan ju absolut inte begränsa mig till några specifika mål men jag har tre saker jag tänker jobba på lite extra i år. Det och fler saker kommer ni att kunna läsa om här på min sida.

Odla mer och effektivare

I år ska vi utöka köksträdgården med ytterligare ca 75 kvadratmeter och just den ytan tänker jag att den ska förse familjen med grödor som kan lagras och ätas under kommande året till nästa skörd.

Det jag talar om är främst lök, tomater, ärtor, morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri och eventuellt potatis. Allt för att kunna ge familjen näringsrik, obesprutad, ekologisk och miljövänligt odlad mat som dessutom smakar så mycket godare!

Ta massor av sticklingar

Sticklingar är så otroligt roligt, allra helst när det går bra och därför tänker jag gå in för det ordentligt i år!

Min förhoppning är att det kan stilla lite av köp-begäret som kommer mer och mer när det gäller växter. För flertalet av de växter som jag köper är ofta för att få fler av en favorit och varför då inte ta sticklingar istället? På det sättet vill jag minska högen av plastkrukor som följer med vartenda köp, minska antalet bilresor fram och tillbaka till alla möjliga plantskolor och dessutom lära mig att ha tålamod. För är det inte vad trädgård handlar om, tålamod och att se växterna växa sig stora och vackra genom omsorg och kärlek?

Trädgårdsmästardrömmar

Jag vill kunna presentera mig som Malou, trädgårdsmästare och trädgårdsarkitekt, någon gång i framtiden.
I år tänker jag se till att ta steg som för mig närmare den drömmen. När stegen tas, lovar jag att ni kommer att märka det!

Jag vet att jag kommer att märka det, för varje andetag som jag tar med den drömmen i sikte känns tankarna klarare, axlarna lättare och så kommer jag förmodligen bli ännu mer sprängfull av inspiration än vad jag redan är.