Ätbar Trädgårdsdesign – Plantering med en känsla av Italien

Stekande sol och värme är underbart men påfrestande för många växter. Men med rätt planering skapar du en hållbar och vacker rabatt, full av ätbara växter. Följ med och inspireras av en ätbar trädgårdsdesign med en känsla av Italien! Planteringen… Fortsätt läsa →

Från mandelkärna till mandelträd – skötsel och övervintring

Det går så enkelt och snabbt att från en mandelkärna odla fram ett mandelträd. Men sen då, hur gör man nu med skötsel och övervintring? Häng med här så ska du få tips och råd på hur du får ditt… Fortsätt läsa →

Citrus – Lyckas med att övervintra citrus

Behöver det vara svårt att övervintra citrus, eller finns det saker man kan göra för att förenkla det? Här kommer det du behöver tänka på för att övervintra citrus oavsett om det är inomhus, i ett inglasat uterum, ett ouppvärmt… Fortsätt läsa →

Ätbara perenna lökar – Snyggt och gott

Detta inlägg är en del av ett reklamsamarbete med Algomin Nu när hösten har kommit är det perfekt tid för att plantera vårblommande lökar och butikerna dignar av tulpaner, narcisser, snödroppar och mycket mer. Men visste du att det även… Fortsätt läsa →

Ät hela pumpan – 7 recept, från förrätt till snacks.

Har du odlat olika sorters pumpa som jag, och nu står upp över öronen med pumpor?Eller har du kanske kommit hem med en pumpa, eller flera, från affären och letar inspiration till vad som ska göras med dem? Du kanske… Fortsätt läsa →

Odla bär – 6 sorter på liten yta

Behövs det en stor yta för att kunna njuta av en mångfald av bär, eller kan de istället odlas tillsammans? Så här gör jag för att odla 6 olika sorters bär på en liten yta och skördar från juni tills… Fortsätt läsa →

Pumpa – Skörda, härda och lagra för mat hela vintern

Med lite extra noggrannhet vid och efter skörden kan pumpa lagras i flera månader. Dessutom djupnar smaken och de utvecklar en extra god sötma. Häng med och lär dig hur jag gör! Har du precis som jag odlat pumpa i… Fortsätt läsa →

Fläder – Koka fläderbärssirap och stå emot höstens förkylningar

Hösten är här och fläderbuskarna dignar av svarta bär nu är det hög tid att koka fläderbärssirap. Därför gäller det att passa på innan fåglarna hinner före! Vet du om att fläderns svarta bär är ätbara och att de dessutom… Fortsätt läsa →

Rosmarin ’Arp’, en härdig tuffing

Min dröm har länge varit att ha en vintergrön rosmarinhäck i trädgärden. Jag vill gå och dra med handen över rosmarinhäcken och känna den goda doften spridas i trädgården. Har jag haft tur har rosmarinplantor överlevt en vinter eller två… Fortsätt läsa →

Fikonblad, tillför god smak i både mat och desserter

Visste du att man kan äta fikonblad?Jag har under åren samlat på mig en del fikonträd (Ficus carica) och i väntan på själva fikonen så njuter jag alltid av de gröna, lummiga träden som ger en skön medelhavskänsla på altanen.Så… Fortsätt läsa →

« Äldre inlägg