Trädgårdsdesign Göteborg Kungsbacka Särö

Trädgårdsdesign

Hur skulle din trädgård se ut om du gick från dagdrömmar till verklighet?

Med vår hjälp går du från att känna dig frustrerad över att på egen hand inte hitta rätt struktur och känsla i trädgården
– Till att njuta av en grönskande oas med dina favoritväxter, plats för umgänge och en trädgård som är anpassad efter just dina behov och din stil.

Vi har kunskap både som trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare och hjälper dig att förverkliga din trädgårdsdröm, oavsett stil eller storlek på projektet!

Dessutom har vi som mål att skapa vackra trädgårdar som gynnar den biologiska mångfalden. Det här gör vi genom att designa blomstrande, lummiga och trivsamma trädgårdar med en variation av växtarter. Vi hjälper till dig som privatperson, företag eller bostadsrättsförening med design av vackra och hållbara trädgårdar och utemiljöer. Dessutom samarbetar vi med några av Sveriges bästa plantskolor och erbjuder både växtleveranser, plantering och skötsel av din nya trädgård. Vi kan på så vis kvalitetssäkra din trädgård från ritbordet till att den är anlagd och klar. 


Trädgården på berget med inspiration från Japan

”Det bästa med designprocessen var att få idéer som vi själva inte kommit på. Och just lösningen runt spa-delen och hur den går samman med balkongen utanför sovrummet, känns det som om vi inte kommit på själva, just för att man blir hemmablind.

Att få en detaljritning med specifika växtval har gjort att vi lärt oss vilka växter som passar på fler platser i trädgården. Den har även blivit en bra grund att arbeta efter. När vi använder samma växter som på detaljritningen håller sig trädgården enhetlig. Och vi vågar även experimentera med att blanda in lite fler växter utan att det blir rörigt.”

Läs om trädgården och se fler bilder HÄR

Emma och Martin Bertrandsson

Klotkörsbär stenmur

Trädgårdsdesign

 

Alla trädgårdar är unika vad gäller platsens förutsättningar, önskemål och behov. Och tomter är dessutom olika stora och komplexa i sina grundförutsättningar. 

Kanske vill du förändra en liten del av trädgården och behöver hjälp med växter, design och form inom ramarna av en stramare budget.
Eller så har du budget för både en övergripande trädgårdsdesign och kompletta planteringsplaner för hela trädgården.
Oavsett så finns vi här för dig! 

Ett designprojekt börjar alltid med ett uppstartsmöte i er trädgård. Mötet tar ca 1,5 timme och kostar 2900:- vilket sedan ingår i kostnaden för designprojektet om ni väljer att gå vidare. I annat fall faktureras den kostnaden till dig som en trädgårdskonsultation.

Här nedan kan du läsa mer om ett av våra mest populära designpaket,
Designpaket PLUS. 

 Uppstartsmöte

Innan mötet får du en checklista mailad till dig som ni fyller i inför vårt uppstartsmöte. Listan hjälper dig och oss att inte missa några av dina behov eller önskemål i trädgården. Uppstartsmötet är ett besök hemma hos dig, alternativt ett digitalt möte.

Under mötet går vi igenom checklistan tillsammans och pratar om dina tankar och visioner för trädgården. Vi gör även en platsanalys där vi tar reda på trädgårdens förutsättningar och fotograferar trädgården. Detta blir basen till en hållbar trädgårdsdesign med bästa möjliga förutsättningar för etablering.Ett första utkast

Du får ett första utkast skickat till dig digitalt. Där ser vi att alla dina behov och önskemål har kommit med. Det är här vi gör ändringar och justeringar. Vid det här steget ska du vara helt nöjd innan vi går vidare till nästa steg som är färdigställandet av ritningen.Illustrationsplan

Det är nu vi ritar Illustrationsplanen som är en skalenlig ritning som visar din trädgårds nya design. Den innehåller trädgårdens övergripande former, olika rum och karaktärsväxter. Pergola, förråd, altaner, sittplatser m.m. finns inritat. Samt material på markytor.
För detaljerade planteringsritningar kan du lägga till vår tilläggstjänst “Planteringsplan med växtlista”.Beskrivande bilder

Du får även ett kollage med bilder och beskrivande text som visar hur våra idéer för trädgården ser ut. Det gör det enklare för dig att visualisera dig planen inför anläggandet. Här får du se bilder på materialval, miljöer och detaljer till trädgården.Materialval

Förslag på material för de hårdgjorda ytorna som marksten, grus eller sten. För en detaljerad markplan kan du lägga till vår tilläggstjänst “Markplaneringsplan”.Karaktärsväxter

En lista med 12 karaktärsväxter ingår. Listan är komplett med bilder, vetenskapligt och svenskt namn. Ej sortnamn eller antal. 

Växterna är utvalda för att trivas bra i just er trädgård och framhäva den design vi arbetat fram efter era önskemål.

För förslag på trädgårdens samtliga växter kan du lägga till vår tilläggstjänst “Planteringsplan” där detta ingår.Perspektivritningar

2-3 färglagda ritningar likt vykort där vi valt ut delar i trädgården som avbildas. Det här är bra för att enklare få en uppfattning om hur trädgården kommer att se ut när den etablerat sig.Presentation

Projektet presenteras för er vid ett personligt eller digitalt möte. Under mötet går vi igenom allt och du har möjlighet att ställa frågor och får tips & råd. Det här mötet tar cirka en timme. 

Designpaket PLUS

Vår populäraste designtjänst!

I vår designtjänst Designpaket PLUS arbetar vi med att skapa rätt känsla, stil och struktur för att trädgården ska spegla dina behov och önskemål. Fokus ligger på placering och utformning av trädgårdens rum, planteringar, häckar, buskar, träd, pergola, stenläggningar och uteplatser.

Vi tittar också på trädgårdens olika funktioner lekytor, utekök, trädgårdsförvaring, poolområde, insynsskydd, utsiktspunkter mm.

Vi skapar i Designpaket PLUS en visuell uppfattning av trädgården med hjälp av perspektivritningar och ett antal karaktärsväxter.

Hela paketet är med dina drömmar och önskemål vad gäller favoritfärger, växter, material och framtida planer för trädgården i tankarna.
Med en god planering spelar det ingen roll om du tänkt anlägga trädgården på en gång eller börja först om några år. 

För en hållbar trädgård anpassar vi gärna utformningen och växtvalen efter just din trädgårds förutsättningar. På så vis gör vi minsta möjliga påverkan på naturen och du får en mer lättskött trädgård.

Pris från 24 900:- inkl. moms


Låt oss hjälpa dig

Gamla Särövägen 224 (6)
Gamla Särövägen 224 (4)
Gamla Särövägen 224 (2)
Gamla Särövägen 224 (3)
Gamla Särövägen 224 (5)


Du får en trädgårdsgåva

I samband med överlämningen av designprojektet får du en goodiebag för dig och din trädgård.

Den innehåller en gåva och exklusiva erbjudanden för dig och din trädgård från våra samarbetspartners i trädgårdsbranschen.

Samt ett exklusivt prova på-erbjudande om du vill utveckla ditt trädgårdsintresse ännu mer och gå med i medlemsportalen Trädgårdslivet med Malou Augustin och Elin Lewenhaup.

Läs mer om medlemsportalen HÄR.


trädgårdslivet med Elin och Malou

Tilläggstjänster

Planteringsplan med växtlista

Planteringsplanen innehåller detaljerade planteringsritningar för enstaka eller trädgårdens alla planteringar. 

I växtlistan som tillhör planteringsplanen omfattas trädgårdens alla växter. I listan får du med vetenskapligt namn, svenskt namn, sortnamn, planteringsavstånd, kvalitet och antal. Växterna presenteras med bilder och beskrivande texter.

Pris enligt offert

Rita din trädgård

Perspektivritning

En färglagd bild som visar hur valda delar av trädgården ser ut med sin nya utformning.

Som ett vykort från din framtida trädgård!

Pris enligt offert

Markplaneringsplan

Markplaneringsplanen är en detaljerad ritning som visar material och mönster av alla hårdgjorda ytor i din trädgård. Det här tillvalet passar dig som ska ta hjälp av en anläggare och behöver ett underlag för att ta in offert.

Pris enligt offert

Skötselplan

Skötselplanen fungerar som din handbok i hur du ska sköta din nya trädgård eller plantering.
Den innehåller information om trädgårdens växter och hur de ska skötas under hela året.
Med andra ord din kompletta guide över hur du ska ta hand om trädgården.

Pris enligt offert

Belysningsplan

Belysningsplanen är en ritning med markerade belysningspunkter där vi visar hur du bäst kan belysa din trädgård.
Det ingår även en materiallista över föreslagna armaturer. 

Pris enligt offert

Trädgårdsrådgivning

Har du kört fast i din trädgårdsplanering och behöver bolla idéer eller få inspiration? Eller har du köpt en tomt och har massor med drömmar men vet inte vart du ska börja?
Vid en trädgårdsrådgivning får du tips och idéer direkt på plats i din trädgård. 

Inför mötet kommer ni att få en checklista att fylla i om trädgården för att vi inte ska missa något av det som är viktigt för er och trädgården.
Under mötet för ni egna anteckningar av det vi går igenom. 

Trädgårdsrådgivningen tar cirka 2 timmar. 

Pris: 2900kr inkl. moms.

Vid resor längre än 2 mil från Särö tillkommer
reskostnad på 500kr/h.

Bra att veta!

Du antecknar själv det vi går igenom under mötet. Det är en fördel om du har en tomtkarta och gärna lite bilder på stil och växter ni tycker om så vi kan använda tiden effektivt.

Malou

Känner du dig redo att skapa din drömträdgård?

Kontakta oss så hjälper vi dig!